Wellness vagy határtalan evés-ivás a szállodákban?

A belföldi wellness-turizmus szerelmeseinek gyarkran az étkezés a legfontosabb szempont, ha elutaznak pihenni. 

Erről a Budapesti Gazdasági Egyetem készített felmérést, és derült ki, hogy a szálloda külső és belső felépítésénél, berendezésénél, a személyzet megjelenésénél és még a wellness szolgáltatásoknál is fontosabb a bőséges ételkínálat a hazai vendégek számára. Mindemellett kis számban vannak azok a látogatók akik az egészséges ételek közül, mértéktartóan választanak. A büféasztalos ellátás jellemzően arra készteti az embereket, hogy a megszokott mennyiség többszörösét fogyasszák.

Az a szemlélet, miszerint az egészségtudatosságot kellene középpontba helyezni a wellness szállókon, sajnos nem hozta a várt eredményeket. A hatékonyság nem teljes, ha az aktív testmozgás és az egészségmegőrző kezelések nem feltétlen járnak együtt az egészséges táplálkozással.

Büféasztalos ellátás Büféasztalos ellátás

A vendégelégedettség kutatás eredményeképp, kimondhatjuk, hogy a belföldi vendégek elsősorban a jóízű és bőséges ételeket tartják szem előtt, amikor kiválasztják a pihenésük helyszínét. Nem sokkal marad le azon igény, miszerint csendes és nyugodt légkörű szállodai környeztet igénylik a látogatók.

A vendéglátás minőségét vizsgáló kutatásból egyértelműen kiderült, hogy a hagyományos, magyaros ízvilág az irányadó, ha étkezésről beszélünk, továbbá fontos az is, hogy szabadon választhassanak. A széles skála, illetve a szinte korlátlan ételfogyasztás elvárássá nőtte ki magát, főként a főétkezésekkor.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a stresszoldó hétvégék jót tesznek - elősegítve a kikapcsolódást -, viszont az határtalan étkezzéssel a mérleg nyelve negatív irányba is billenhet. 

További érdekességek