(H-P 9:00-17:00)

Krioterápia

A krioterápia, a hideg általi kezelést jelenti. Több fajtája létezik, sőt ezt már mindenki használta, ugyanis amikor a gyulladt testrészt kezeli valaki jéggel, akkor épp a krioterápiát alkalmazza.

Ha wellnessre gondolunk, akkor a jeges masszázst kell kiemelni, ez a legelterjedtebb módja.

A kezelés első lépése, hogy olajat masszíroznak a bőrbe, majd körkörös mozdulatokat végezve a jégzselével lazítják az izmokat, mely megszünteti a gyakori görcsöket és remek keringés javító módszerként is szolgál. A túlerőltetett edzőtermi műveletek fájdalmas következményeit rendkívüli hatékonysággal csökkenti, de megelőzésre is jó, ugyanis bemelegítésre is alkalmas.

Krioterápia Krioterápia

A jégzselé mellett a hideg levegőt is bevetik egy kezelés során, mely mínusz 30 foktól mínusz 180 fokig is terjedhet.

A test valamely részére fagypont alatti levegőt (- 30 fok) irányoznak, hogy csökkentsék a duzzanatot, fájdalmakat, gyulladást.

Orvosi vizsgálatokat követően, a wellness szállodákban több lépcsőben krioterápiás kabinokban is kezelhetik a problémákat. Először – 60 fokban, majd -180 fokban kell eltölteni néhány percet, ennek megfelelő öltözetben.

Ha igazán edzeni szeretné az érfalakat, akkor a szaunázássál teheti hatásossá a kúrát. Míg az egyik tágítja az ereket, a másik szűkíti, így a keringést jól aktivizálhatja.

Természetesen orvosi felügyelet mellett tegye mindezt!

További érdekességek