2016 a gasztroélmények éve

A 2016. évi nemzeti marketingterv a turisztikai- és agrármarketing egymást erősítő jellegét kívánja kiemelni, mely legkézzelfoghatóbban a gasztronómia területén jelenik meg -  dr. Faragó Péter.

Ezért 2016 a „Gasztroélmények Éve" lesz a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával. A tematikus évet a Torkos Csütörtök indította el, és a továbbiakban négy-öt nagyszabású, országos vagy azon is túlnyúló gasztronómiai eseményt várhatunk még, amelyeket regionális és külképviseleti szervezésű vagy támogatású, illetve agrármarketing termékpályákhoz kapcsolódó események sora kísér egész évben.

Minden hónapban más és más ételek, ételcsoportok „kerülnek majd terítékre" a gasztroélmények bemutatása során. A „Gasztroélmények Éve" koncepciójának megalkotásakor a társaság szorosan együtt kíván működni a szakmai szervezetekkel és szolgáltatókkal, illetve kommunikációs és infokommunikációs eszközökkel kívánja alátámasztani a tematikus év biztos hátterét.

A Gasztroélmények Éve a Magyar Turizmus Zrt. azon stratégiai célját is szolgálja, hogy az eddigieknél nagyobb erőkkel népszerűsítsék a magyar vidék vonzerőit mind belföldön, mind pedig külföldön.

2016 a gasztroélmények éve 2016 a gasztroélmények éve

Az étkezési kultúrákból megállapítható, hogy hol is tart jelenleg az adott közösség egymással való viszonya, a természettel való kapcsolata, a világról alkotott véleménye, gazdasági helyzete, stb. Példának okáért láthatjuk a tavalyi év népvándorlási hullámát, mely alapjaiban majd idén is meghatározza a gasztronómiát.  A világkonyha fűszerei, technológiái kerülnek először az éttermek, majd háztartások konyháiba.

Továbbá a jövőben is téma lesz a GMO termékek kiszorítása a piacról, a környezetbarát és az egészségtudatos trendek folytatásaként.

Természetesen tovább folytatódik a street food őrület is, további újragondolt ételek, minőségi előrelépések várhatók ezen a területen is.

Az alábbi linken elérhetőek azon szállodák ajánlatai, melyek a helyi ételkultúrát kívánják népszerűsíteni Vendégeik részére. Emellett a szabadidő hasznos eltöltéséről is gondoskodnak.

http://www.wellnessakcio.hu/Gourmet-csomagajanlat

További érdekességek