(H-P 9:00-17:00)

Szauna felöntések

A különböző szauna felöntések használata képzett szakember, az ún. szaunamester irányítása alatt vehető igénybe. Lényege, hogy elősegítse a szervezet intenzívebb méregtelenítését azáltal, hogy növelik a páratartalmat és a hőmérsékletet. Népszerű az aromaterápiás illóolajok használata, valamint a vitaminban gazdag gyümölcsök elfogyasztása a szaunázás után.

Szauna felöntések

Sós felöntés

A szaunázás után a szaunamester tengeri sót ad a szaunázóknak, akik bedörzsölik magukat, így fokozottabb méregtelenítés érhető el, mivel a szaunázás alatt elhalt hámsejtekből így megszabadítható a bőr. Ezután kiegészítésképpen a mézes felöntést szokták javasolni.

Mézes felöntés

A szauna melegének és a virágméz jótékony hatásainak egyesítésével bőrünk selymesebbé, energikusabbá válik, a test és a lélek a kellemes kombináció hatására újjászületik.

Sörös felöntés

A szaunamester sört locsol a kályhára, így a sörben található E- és D-vitaminok felszabadulnak, selymesebbé téve a bőrt. Kellemes hatása a szeánsz közben felszabaduló sült kenyérhez hasonló illat.

Mentolos felöntés

A mentol hűsíti és tisztítja a légutakat. A mentolos vizet a szaunamester fokozatosan és egyenletesen oszlatja el a köveken.

Vitaminos felöntés

A szauna extrém melegének hatására szervezetünk fokozott verejtékezéssel reagál, mellyel fontos ásványi anyagok távoznak szervezetünkből. A szaunamester kellemes gyümölcsös illóolajokat kever a felöntéshez használt vízbe. A szaunázás végén elfogyasztott friss gyümölcsökben található vitaminok jobban felszívódnak.

Jeges szauna felöntés

Kiváló stresszoldó hatású, leginkább délután alkalmazzák. A szaunamester kis jéglabdákata helyez a forró lávakövekre a szellőztetés és felfűtés után. A szertartás alatt mentolos-eukaliptusz illatú vizet locsolnak a kövekre, amely kiváló légúttisztító hatású. A szeánsz további részében a szaunamester friss jeget kínál a szaunázóknak, amelyet bedörzsölnek a felforrósodott bőrbe. A szaunamester legyező mozdulatokkal teríti a forró, illóolajos levegőt a bent ülőkre. A szeánsz befejezésekor a szaunázók hideg vizes dézsa alá állnak, a jégkamrában pedig jéggel hűsíthetik tovább magukat.

Csokoládés felöntés

A csokoládékrémet a gőzfürdőben szokás alkalmazni, időtartama általában 15-20 perc. A gőzfürdő egyenletes nedvességének és hőmérsékletének hatására a krém összetevői behatolnak a bőrbe, ezáltal a száraz bőr simábbá, ápoltabbá válik. A csokoládéban több mint 300 ásványi- és sejtépítő anyag, protein, esszenciális zsírsav található, amelyek segítenek meggátolni a bőr öregedését.

Orosz felöntés

A szaunamester a szaunakályhán 2 dézsa vizet oszlat szét. Zuhanyzás után megmártózunk a kellemesen hideg merülőmedencében, majd tovább folytatódik a ceremónia.

Afrodiziákumos felöntés

A szaunamester a felöntés során használt vízbe élénkítő és hangulatjavító illóolajokat kever, amelyek természetes afrodiziákumként hatnak szervezetünkre, majd friss, vágy- és vérkeringést fokozó gyümölcsöt fogyaszthatunk.

Frissítő felöntés

A verejtékezés következtében szervezetünkből távozó ásványi anyagokat pótolhatjuk a frissítő felöntés során. A szaunamester a vízbe citrom-, narancs-, grapefruit olajat kever, valamint vitamindús gyümölcslevet kínálnak a szertartás végén.

Gyógyfüves felöntések

Az anyagcsere folyamatokra van jótékony hatással, továbbá nem terheli meg a vérkeringést.

Jeges felöntés

Vérkeringést serkentő és frissítő hatása van. A szaunamester különleges technikát alkalmazva a jeget és a meleget kombinálva testünkön többször kellemes borzongást generál a szaunázás közben, mely hatására boldogsághormonok szabadulnak fel.

Tengeri só felöntés

Izzadásserkentő, salaktalanító és fertőtlenítő hatása van. A verejtéktől nedves bőrünket kell a tengeri sóval bedörzsölni, amely minden elhalt bőrdarabkától megszabadít minket, így a pórusok kitágulnak és könnyebb lesz a méregtelenítés.

Meditációs felöntés

Nyugtató, pihentető, meditatív és stressz oldó hatása van. Lehetőségünk nyílik a teljes kikapcsolódásra, ellazulásra.

Gyümölcsös álom

Tiszta illóolajat alkalmazva, kellemes illatban történik a kényeztetés. Félidőben hűtött gyümölcs fogyasztása történik, ugyanis a benne lévő vitaminok sokkal könnyebben és intenzíven felszívódnak.

Sós-olajos bőrradír

A tengeri-sós felöntéshez hasonló módon alkalmazható, de az oliva olajjal ötvözve nyugtató, bőr immunitást erősítő hatása is van. Gazdag A és E vitaminban.