Feltétek extrudált kenyérhez

Ha fogyókúrázol, vagy csak egyszerűen figyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor az abonett kenyér rendkívül kíméletes eszköz lehet a céljaid eléréséhez. Sokunknak okoz gondot, hogy mivel vagy mihez együk ezt a kevésbé ízes kenyérfajtát.

5 tipp, amivel egyenesen várjuk az étkezés pillanatát:

Körözött medvehagymával:

  • 25 dkg túró
  • 8 dkg puha vaj
  • 10 szál medvehagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk pirospaprika
  • ízlés szerint késhegynyi kömény

Elkészítés:

A medvehagymaleveleket apróra vágjuk.

A vajban elkeverjük a fűszereket, a medvehagymát, végül a túrót.

Legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Ahhoz, hogy egy fincsi krém egészséges is maradjon, nem árt, ha nem fehér kenyérre kened. Ahhoz, hogy egy fincsi krém egészséges is maradjon, nem árt, ha nem fehér kenyérre kened.

Chilis körözött recept

  • 500 g túró
  • 200 g tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili (paprika)
  • 0.5 db pritaminpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • snidling ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát, paprikát, fokhagymát apróra vágjuk.

Összekeverjük az összes alapanyagot, fűszerezzük.

Néhány órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.

Fűszervaj

  • 2 dl magas zsírtartalmú habtejszín
  • 1 csapott tk só
  • fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 3-4 csipet frissen darált petrezselyem

Elkészítés:

Addig verjük a tejszínt robotgéppel, amíg ki nem csapódik belőle a vaj. Minél melegebb a tejszín, annál valószínűbb, hogy nem habbá verődik, hanem szétesik vajra és savóra.

Az egész csomós masszát szűrőbe öntjük, és kb. 10 perc alatt lecsöpögtetjük róla a savót. Ekkor a vaj még egészen lágy.

A vaj szerkezete ekkor még olyan könnyű, hogy könnyedén belekeverhetjük a fűszereket. Ezután már akár fogyaszthatjuk is, vagy 3-4 napig eltárolhatjuk hűtőben.

Háromsajtos krém

  • 40 dkg krémsajt (lehet vegyesen)
  • 15 dkg camembert sajt
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek snidling
  • 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés:

A camembert sajtot apró kockára vágjuk.

A krémsajot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a camembert-et, az összemorzsolt márványsajtot, az átpréselt fokhagymát, az apróra vágott metélőhagymát és a petrezselyemzöldet. Jól eldolgozzuk.

Borssal ízesítjük, ha kell sózzuk.

1-2órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Májkrémes tojáskrém

  • 200 g májkrém
  • 1 db főtt tojás
  • 1 db csemegeuborka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 kk mustár
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásfehérjét, a csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk.

A májkrémet kikeverjük a vajjal, a tojássárgájával, mustárral, ízlés szerint sót, borsot is teszünk bele, majd hozzákeverjük még a felkockázott tojásfehérjét, csemegeuborkát és hagymát.

Kenyérre vagy zsemlére kenve tálaljuk.

További érdekességek