Ha fogyókúrázol, vagy csak egyszerűen figyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor az abonett kenyér rendkívül kíméletes eszköz lehet a céljaid eléréséhez. Sokunknak okoz gondot, hogy mivel vagy mihez együk ezt a kevésbé ízes kenyérfajtát.
5 tipp, amivel egyenesen várjuk az étkezés pillanatát:
Elkészítés:
A medvehagymaleveleket apróra vágjuk.
A vajban elkeverjük a fűszereket, a medvehagymát, végül a túrót.
Legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Ahhoz, hogy egy fincsi krém egészséges is maradjon, nem árt, ha nem fehér kenyérre kened.Elkészítés:
A hagymát, paprikát, fokhagymát apróra vágjuk.
Összekeverjük az összes alapanyagot, fűszerezzük.
Néhány órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítés:
Addig verjük a tejszínt robotgéppel, amíg ki nem csapódik belőle a vaj. Minél melegebb a tejszín, annál valószínűbb, hogy nem habbá verődik, hanem szétesik vajra és savóra.
Az egész csomós masszát szűrőbe öntjük, és kb. 10 perc alatt lecsöpögtetjük róla a savót. Ekkor a vaj még egészen lágy.
A vaj szerkezete ekkor még olyan könnyű, hogy könnyedén belekeverhetjük a fűszereket. Ezután már akár fogyaszthatjuk is, vagy 3-4 napig eltárolhatjuk hűtőben.
Elkészítés:
A camembert sajtot apró kockára vágjuk.
A krémsajot egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a camembert-et, az összemorzsolt márványsajtot, az átpréselt fokhagymát, az apróra vágott metélőhagymát és a petrezselyemzöldet. Jól eldolgozzuk.
Borssal ízesítjük, ha kell sózzuk.
1-2órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítés:
A tojásfehérjét, a csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk.
A májkrémet kikeverjük a vajjal, a tojássárgájával, mustárral, ízlés szerint sót, borsot is teszünk bele, majd hozzákeverjük még a felkockázott tojásfehérjét, csemegeuborkát és hagymát.
Kenyérre vagy zsemlére kenve tálaljuk.