A kávé jó. Sok ember étrendjében valóban a kávé a legnagyobb antioxidáns forrás. Alább olvashat néhány tippet, miként teheti a kávézást még egészségesebbé.
A koffein stimulálószer. Ezért szeretjük annyira… a koffein meglepetésszerűen ad nekünk energiát, és segít ébren maradni, amikor fáradtak vagyunk. De, ha késő délután fogyasztjuk, könnyen befolyásolhatja alvásunkat, akár alvászavart is okozhat. Emiatt fontos, hogy késő délután ne fogyasszunk kávét. Ha tehetjük, inkább koffeinmentes változatot igyunk, vagy teát, aminek jóval alacsonyabb a koffeintartalma.
Rendkívül könnyen lehet a kávéból emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan valamit csinálni. Leginkább cukor hozzáadásával érhető ez el, ami vitathatatlanul a modern étrendek legrosszabb összetevője. A cukor nagyon komoly betegségeket okozhat, mint például a cukorbetegség, de elhízást is okoz. Használjunk édesítőszereket a cukor helyett.
Sajnos a köztudatban a kávéfogyasztás gyakran káros szenvedélyként él, pedig...Csakúgy, mint más élelmiszereknél, a kávé minőségét is nagyban befolyásolja a feldolgozási mód, illetve, hogy hogyan termesztették. A kávészemeket is egyre inkább permetezik növényvédő szerekkel, gyomirtókkal, egyéb vegyszerekkel, amik lássuk be, nem alkalmasak emberi fogyasztásra. Emiatt javasoljuk, hogy ha teheti, bio kávét vásároljon.
A fahéj egy ízletes gyógynövény, aminek az izét különösen jól lehet a kávéval ötvözni. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a cukorbetegek esetében remekül csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet. Ha egy kis ízre vágyik, próbáljon ki egy csipet fahéjat. Meglepően jó.
A kakaó tele van antioxidánsokkal, és azt tartják róla, hogy jó hatással van szinte minden betegségre, beleértve a szívbetegségeket. Ha ízesítené kávéját, próbálja ki egy kis cukrozatlan kakaópor hozzáadásával.