A gasztronómiai kalandozások során számos receptet átformálhatunk diétásra, süteményeket készíthetünk szénhidrátcsökkentett lisztből, természetes édesítővel, light margarinnal, zsírszegény tejszínnel és túróval.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Lassú tűzön melegítsük fel a tejszínt, viszont ne hagyjuk felforrni. A csokit tördeljük el kis darabokra, majd öntsük rá a felmelegített tejszínt. Fedjük le a tál tetejét folpackkal 10 percre, majd ezt követően adjuk hozzá a csipet sót, ízlés szerinti édesítőt, vaníliát és keverjük simára. Tegyük a hűtőbe min. 3 órára, ha letelt az idő, akkor formázzunk kis golyókat és forgassuk kakaóporba vagy díszítsük tetszés szerint.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy nagy edényben keverjük össze a zabkorpát, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Egy másik edényben keverjük el a tojást és az olajat, majd adjuk hozzá a lereszelt almát, és diót, és keverjük össze az egészet a liszttel.Kanalazzuk a tésztát muffin formákba és süssük 20-25 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Felfőzzük a tejet a cukorral és a kakaóporral, majd a végén hozzákeverjük a margarint, a kekszet, a mazsolát és a csonthéjasokat is. Mielőtt betöltenénk az őzgerincformába a masszát, béleljük ki a sütőformát folpackkal, hogy könnyen kivehető legyen majd a sütemény. Ha ezt megtettük, egy éjszakra tegyük a hűtőbe, hogy átpuhuljon a keksz. Másnap kiszedjük belőle, felszeljük és tálaljuk.